Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el posicionament del Consell favorable a la ILP per obrir RTVV, “és incongruent perquè ara fa un any que ha tancat RTVV, continua en marxa el procés de liquidació de la nostra radiotelevisió pública i ara el Consell es mostra favorable a la Iniciativa Legislativa Popular que vol portar a les Corts el debat per obrir de nou RTVV. Sens dubte, el tancament de RTVV ha passat una factura molt forta al PPCV, que actua per impulsos i sense valorar conseqüències ni els costos, atès que a ells mai els importa l’ús que puguen fer-se dels diners públics”.

 

No obstant això, Morera ha afegit que sí que és d’agrair que el Consell “es mostre favorable a una ILP, perquè no és habitual en el PPCV i la prova està que a nosaltres mai han mostrat eixa positivitat en Proposicions de Llei que hem presentant en les Corts Valencianes, com l’alliberament de l’AP-7 o també amb la ILP que impulsàrem en 2011 per la gratuïtat de les escoletes infantils de 0 a 3 anys”.

 

Segons el portaveu de Compromís al parlament valencià, “el PP no tenia per què tancar RTVV, com tampoc havia de gastar fora de pressupost, ni mentir, ni manipular, ni fer més gran el deute, ni fer de la radiotelevisió una cova de col·locats a dit. I la RTVV que ha de tornar ha de ser tot el contrari que ha fet el PP en 20 anys i no serà el PP qui torne a obrir RTVV, serem nosaltres, i farem una RTVV democràtica, plural, lliure, valenciana i que ajude a vertebrar el nostre territori i a posar en valor el que som i representem els valencians i valencianes”.

 

Morera considera que si Fabra vol una RTVV, “el que ha de fer i ja és anul·lar el procés de liquidació en marxa i negociar la viabilitat de l’empresa”.