Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha registrat hui en Les Corts una petició de creació d’una comissió especial d’investigació sobre els mecanismes de contractació de treballadors que ha implementat la Conselleria de Sanitat.

 

Segons ha assenyalat Oltra “les informacions que apareixen cada dia augmenten la magnitud de l’escàndol sobre la forma amb què la Conselleria de Sanitat està contractant al personal sanitari del nostre sistema públic”.

 

Primer coneguérem que la Inspecció de Treball ha considerat frau de llei 528 contractes irregulars que es realitzaren en l’àrea del Pesset de 2009 a 2014; Sanitat contractava el personal sanitari de dilluns a divendres, els acomiadava i els tornava a contractar dilluns següent. Els representants dels treballadors han denunciat que esta pràctica s’ha estés també a la resta d’àrees de salut.

 

Després hem conegut que Sanitat fa contractes a facultatius per a assistència urgent, que es cobra a preu de guàrdia, que acaben fent tot tipus d’assistències rebent un salari més baix que els seus companys pel mateix treball. Així mateix s’ha desvetllat que l’abast de les irregularitats pot ser enorme ja que Sanitat té metges que treballen durant anys amb contractes que es renoven a diari.

 

“Per tot açò –ha afegit Oltra- creiem necessari que una Comissió d’Investigació a Les Corts determine la magnitud d’estes greus irregularitats en les contractacions de la Conselleria de Sanitat, es delimiten les responsabilitats polítiques i es proposen mesures per a revertir esta situació i evitar que es torne a produir”.