Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “pel que sembla, la consellera d’Educació, Cultura i Universitats no deu viure en el mateix món que la resta dels mortals. Perquè quan li pregunte pel finançament que se li deu a la UJI, em respon que “no tenim cap pagament pendent de l’exercici 2013 i anteriors” i que “pel que fa al finançament destinat a la nova Facultat de Ciències de la Salut, s’estan transferint puntualment els fons”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “no és en absolut aquesta la impressió que es trau quan es veu que l’UJI ha hagut d’aprovar uns pressuposts per a l’any 2015 encara més austers i continguts que els anteriors, que ja ho eren molt, i que en l’arrel de tot aquest greu problema econòmic estan els successius impagaments i contínues retallades per part del Consell, i que la Facultat de Ciències de la Salut està sent un greu llast en aquests comptes, justament per la política restrictiva que du a terme el govern valencià. De fet, han hagut d’aprovar un Pla Plurianual de Finançament, almenys  sobre el paper, que molt ens temem que incompliran una vegada més”

Pañella ha assegurat que “des de fa temps, les respostes de la consellera Catalá a les nostres preguntes parlamentàries van pel seu compte, sostingudes en un món irreal i sense cap base objectiva sobre la realitat existent. No sabem si són fruit de la imaginació de la mateixa consellera o de les ocurrències genials que tenen en cada moment els seus assessors. Per desgràcia, tota aquesta imaginació desbordada no soluciona el problema principal, que la UJI, com totes les altres universitats valencianes, està ofegada fins el coll per una política restrictiva al màxim per part del PP en el govern”.