Bota al contingut principal

Demà dissabte, a les 12.19 hores farà just un any que les valencianes i valencians no tenim mitjans de comunicació autonòmics públics en valencià, per ordre d’Alberto Fabra i el seu Consell. Esta setmana, els treballadors, treballadores i entitats que donen suport a reobrir RTVV han llançat un manifest per reclamar eixos mitjans públics en la nostra llengua, un document al qual ja s’han adherit alguns municipis valencians.

La responsable de l’Àrea Institucional de Compromís, Teresa Garcia, ha informat que el passat dimecres, la coalició envià el manifest a tots els grups municipals de Compromís perquè proposaren l’adhesió en els seus respectius ajuntaments. Alguns consistoris, on Compromís té responsabilitat de govern, ja han signat i s’han unit a la reivindicació, bé per via de decret d’alcaldia, per decisió de la junta de govern o per aprovació de moció al ple municipal. Estos consistoris, de moment, són: Vila-real, Tavernes de la Valldigna, Muro d’Alcoi, Agres, Betxí, Godella i Albaida. També a Beniarjó, on som a l’oposició, s’ha aprovat adherir-se al manifest a instàncies del grup municipal de Compromís.

Segons ha informat Teresa Garcia, “en les properes setmanes anirem ampliant la llista d’adhesions al manifest per reobrir RTVV, perquè el tancament ordenat dictatorialment pel Consell ha condemnat a molts pobles valencians a la més absoluta invisibilitat. Les valencianes i els valencians necessitem una RTVV pública, plural, democràtica, respectuosa, en valencià i que servisca per informar del que passa a la nostra terra i per a promocionar els nostres valors”.

Demà, primer aniversari del tancament de RTVV, s’ha convocat per part del Comitè de Treballadors una concentració a la ciutat de València, mobilització a la qual el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha anunciat que participarà i ha fet una crida a la societat “perquè isca de nou al carrer, a mostrar el seu suport i a demanar una RTVV de totes i tots, lliure de censura, de manipulació i de lladres”.