Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que  “des de Compromís, estem promovent l’aprovació d’un manifest per part dels ajuntaments, on es demana el retorn d’una ràdio i una televisió valencianes, de titularitat pública, oberta i plural, i valenciana tant en la llengua com en els continguts i referències. Aquest manifest ja ha estat aprovat, pel que fa a les comarques de Castelló, per municipis com Vila-real o Betxí”.

Pañella ha declarat que “l’any que duem sense ràdio i televisió pròpia ha evidenciat davant de la opinió pública la seua necessitat, això sí, corregida i canviada en aquells aspectes que durant anys vam denunciar, com era el control governamental sobre els seus continguts, la deixadesa i la desvinculació amb el territori d’una part de la seua programació, la renúncia a l’ús normal de la llengua dels valencians i les despeses exorbitades i sense justificació i els balafiaments de recursos que els dirigents imposats pel PP van dur a terme”.

El diputat de Compromís ha dit que “si quedava cap dubte sobre quin és el pensar majoritari de la ciutadania sobre aquest tema, només cal recordar les més de 90.000 signatures que va aplegar en uns mesos la iniciativa legislativa popular que demana el retorn d’una ràdio i televisió pròpies, però amb en aquesta llengua i amb aquests continguts que he esmentat. El tancament de RTVV en comptes de la seua modificació i neteja ha estat un dels més grans errors que ha comés el PP en aquesta legislatura, i ara fins i tot ells són plenament conscients que els suposarà uns elevats costos electorals. En canvi, des de Compromís, que hem estat sempre per aquesta necessària transformació, però mai pel seu tancament, reiterem ara, un any després, que si de nosaltres depén, la ciutadania tornarà a poder sentir i veure una radio i una televisió pròpies, públiques, objectives i en valencià”.