Bota al contingut principal

Convocades per la Coordinadora Valenciana d’ONGD y Pobresa Zero, s’ha produït una protesta davant de les Corts per la “pràctica desaparició de la cooperació valenciana” a causa de les “retallades” de la Generalitat en aquesta matèria, a la qual destina 3,8 milions d’euros “simbòlics” el 2015, el 0,021 per cent del seu pressupost. Així, han reclamat unes dotacions “més justes i solidàries”, en concret, del 0,15 per cent d’aquests comptes autonòmiques.

Segons valora la Coordinadora Valenciana d’ONGD, aquestes dades “consoliden una reducció del 94 per cent dels pressupostos per a cooperació dels últims cinc anys” i suposen “la pràctica desaparició de la cooperació valenciana, després de més de 25 anys d’història”.

Davant d’aquesta situació, desenes de persones s’han reunit davant la seu del Parlament autonòmic amb pancartes amb el lema ‘#VotaCooperación’ per reclamar al Consell que destine el 0,15 per cent dels pressupostos a aquesta finalitat, per així “apropar-se al compromís de destinar el 0,7 per cent, seguint les recomanacions del Síndic de Greuges “i en compliment del Pacte Valencià contra la Pobresa, segons recull el manifest llegit. La Coordinadora ha presentat per registre d’entrada cartes a tots els diputats per demanar-los el seu suport a les esmenes als pressupostos de 2015 presentades per l’organització. R

La portaveu adjunta del grup de Compromís a les Corts, Mónica Oltra, ha acusat el PP que “no creure en les polítiques de cooperació i deixar-les tocades de mort” després d’haver “tingut un conseller condemnat a vuit anys de presó per desviar els diners de cooperació a interessos particulars d’empresaris amics seus”, en al·lusió a Rafael Blasco.