Bota al contingut principal

El diputat responsable en temes culturals de Compromís, Josep Maria Pañella, ha registrat este matí una petició de compareixença urgent de la consellera Català perquè explique al parlament valencià les elevades dietes de la intendent del Palau de les Arts, Helga Schmidt i que investiga en l’actualitat la Fiscalia Anticorrupció.

Segons Pañella, “volem respostes clares i ràpides per part del Consell. No pot ser que Fabra pregone l’austeritat, que posen un límit per a les dietes dels membres del Consell i alts càrrecs i que una persona que cobra i viu de l’erari públic valencià no tinga cap control de les seues despeses”.

El diputat de Compromís considera que, “per moltes òperes que haja contractat, i que no en són tantes, o per moltes promocions del Palau de les Arts que haja buscat fora de les nostres fronteres, la mateixa tasca es pot fer dormint en un hotel de tres estrelles o anant a l’aeroport en un taxi normal i no en un taxi de luxe”.

Pañella considera que la justícia, “està investigant i deixarem que faça el seu treball, que determine les responsabilitats penals, però ara cal que la consellera vinga a les Corts, done la cara i ens diga tota la veritat. Volem saber què opina de la vida de luxe de la intendent del Palau de les Arts pagada per les valencianes i els valencians i si van a depurar responsabilitats i a demanar que es retornen els diners que s’han gastat de més”.