Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha criticat la visita secreta –i publicitada a posteriori per Presidència- d’Alberto Fabra al ministre Montoro. Segons Morera, “no entenem com Fabra va, d’amagat, a reunir-se amb Montoro i amb els greus problemes que tenim, el màxim que s’atrevisca a demanar siga una reducció dels costos financers del FLA i del Pagament a Proveïdors. Al final, tanta prosa sobre el FLA i resulta que és un préstec que l’estat està fent a la Generalitat, que no és tan bé com ho pintaven i tot perquè el Consell ni el seu president tenen el valor suficient per a plantar-se a Madrid a reclamar el deute històric i un finançament autonòmic just, alguna cosa que fins i tot el mateix Zapatero reconeix ara que ens tracta malament als valencians i valencianes. Ja està bé d’anar a mendicar, ja fa molt temps que és l’hora de reivindicar però eixa paraula no existeix en el diccionari del PPCV quan qui mana a Madrid és dels seus”.

Morera ha afegit que, des de Compromís, “lamentem profundament que Fabra no haja insistit que es produïsca la reunió que fa mesos demanen les organitzacions empresarials valencianes amb el ministre Montoro per a explicar-li quina és la situació real de l’economia valenciana, una situació que sens dubte desconeix el Consell, el PPCV i el PP. La legislatura es va esgotant i tot apunta al fet que eixa reunió mai es produirà”.

També, el portaveu de la coalició en el parlament valencià considera que “no és d’estranyar que no complisca les seues promeses Montoro o que la ministra Pastor canvie d’opinió amb el corredor mediterrani, l’AVE entre les capitals valencianes i l’ample europeu de la línia fèrria. És evident la marginació que el govern practica amb Alberto Fabra, una marginació que anirà a més ara que la número 2 del PP, María Dolores de Cospedal haja deixat en l’aire la proclamació del candidat a la Generalitat, deixant entreveure que pot tenir altres postulants al càrrec i també allargant aquesta decisió al mes de febrer, la qual cosa deixa en una situació de feblesa absoluta a Fabra”.