Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha criticat “la tossuderia del Partit Popular que malgrat que la justícia els ha dit que no poden implantar un repagament de serveis socials per a les persones amb dependència o discapacitat, segueixen encabotant-se en fer-ho”.

Per a Oltra, “estem davant d’una situació profundament injusta, ja que l’administració ha d’aconseguir els fons necessaris per als serveis socials a través dels impostos no d’un repagament. Amb el que ha tornat a aprovar el PP en Les Corts els ciutadans pagaran dues vegades pel mateix, a través dels impostos primer i a després través del pagament del servei. Es tracta de repagaments tan amples que el que aconsegueixen és que molta gent no puga accedir al servei”.

Segons la parlamentària de Compromís “el que va dir la justícia en la seua sentència contra este repagament és molt clarificador perquè planteja que açò no són serveis voluntaris quan  el que està en joc és la vida digna de les persones, és a dir la gent no accedeix a estos serveis per gust sinó perquè té una discapacitat, perquè té una dependència, perquè no té la suficient autonomia”.

“La falta de sensibilitat del govern del Partit Popular en l’àmbit de la dependència i la discapacitat és notòria”, ha conclòs Oltra.