Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís a les Corts, Enric Morera, ha dit que “cal canviar la situació de subordinació” que pateix “Alacant, especialment per part del Govern”, i ha opinat que el cap del Consell, Alberto Fabra, és “incapaç de defensar els interessos estratègics del País Valencià”.

Morera, que ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa, al costat del secretari de Compromís per Alacant, Natxo Bellido, ha advocat perquè s’ha de “canviar el finançament autonòmic” i promoure “la inversió pública territorialitzada”. En aquest sentit, ha assenyalat que “no pot ser que Alacant no tinga línies ferroviàries de rodalies”.

“Hem vingut per llançar un missatge molt clar: Alacant és important i ha de ser el motor del canvi, perquè ha patit de forma molt notable i negativa tots els casos de corrupció i les polítiques econòmiques del PP, que ens han portat a un nivell d’empobriment enorme, atur i sense horitzó de vida digna “, ha afirmat Enric Morera.

També ha considerat que “la política, les seues formes, han de canviar” i ha subratllat que Compromís ha fet “un pas molt important” amb l’aprovació del reglament per eleccions primàries.

En aquest punt, ha destacat que seran obertes a tota la ciutadania, que es podrà inscriure en un cens electoral a través d’Internet des d’avui i fins al pròxim 20 de gener i que, a més, podran votar no solament al cap de llista, sinó també a la resta de persones.

Així, Morera ha assegurat que és un pas més per apropar la política a la ciutadania i, d’aquesta manera, recuperar la confiança en les institucions. “Si no recuperem la decència en les institucions, no eixirem d’aquesta situació”, ha advertit, abans de remarcar que Compromís “no té cap imputat”, malgrat la seua llarga trajectòria en governs municipals.

També ha considerat que “l’exercici d’una responsabilitat pública exigeix una responsabilitat política”, cosa que, al seu parer, “no s’ha vist al PP”.

Per la seua banda, Bellido ha estat qüestionat sobre la possibilitat d’arribar a acords amb altres partits polítics amb vista a les pròximes eleccions municipals i ha respost que la prioritat de Compromís és “lluitar per un projecte de ciutat”, que ja han presentat, tot i que ha aclarit que això es produirà “sense tancar les portes a ningú”.