Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha reclamat aquest dilluns al Govern central que emeta una declaració d’impacte ambiental negativa sobre les prospeccions petrolíferes al Golf de València que “soterre definitivament aquest projecte després que un informe del Ministeri de Medi ambient “afirme tallantment que són incompatibles amb la conservació de l’àrea de gran valor ecològic”.

El diputat autonòmic Juan Ponce ha explicat que aquest informe estableix que aquest projecte de prospeccions petrolíferes “no és compatible amb els objectius establerts en la legislació de protecció de la biodiversitat ni els objectius de la Llei 41/2010, de 29 de desembre, de protecció del mitjà marí i de les estratègies marines”.

Ha recordat, així mateix, que “estem parlant de prospeccions en una zona estrictament protegida i de gran importància per al Mediterrani per albergar espècies molt valuoses de fauna, cetacis, tortugues bàsicament, que es veurien seriosament afectades en cas que es duga a terme aquestes prospeccions sonores”.

Així, ha incidit, “no hi ha cap època de l’any que siga propícia per a realitzar-les, com deixa ben clar l’informe de Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, un organisme depenent del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient”.

Ponce ha explicat que, a més, amb aquestes prospeccions es veuria afectada la pesquera valenciana i les confraries de pescadors estan totalment en contra “perquè és clar que es reduirien les seues captures com a mínim un 50 per cent, la qual cosa seria la mort del sector”.

A més, indica,“cal tenir en compte la circumstància d’un possible accident que podria hipotecar el turisme valencià, com ja hem vist que ha succeït en altres llocs amb vesses de petroli amb afeccions tremendes sobre la costa”.