Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha assegurat que les peticions de penes de presó per als exalts càrrecs del Consell per part de Fiscalia en el ‘cas Nóos’ és un fet “molt preocupant” i ha demanat als quatre acusats que “tiren de la manta per arribar al fons de la qüestió”.

Així ho ha indicat després que Fiscalia Anticorrupció haja sol·licitat en el seu escrit d’acusació entre vuit i sis anys de presó per a quatre exalts càrrecs del Consell, l’ex secretari autonòmic de Turisme i Projectes Estratègics de la Generalitat Luis Lobón; l’exdirector general de Ciutat de les Arts i les Ciències Jorge Vela; l’exdirectora de Gestió d’aquesta entitat Elisa Maldonado, i el també exdirector general José Manuel Aguilar, en relació amb els convenis subscrits amb l’Institut Nóos presidit per Iñaki Urdangarin, per a la celebració dels València Summit i per uns Jocs Europeus que mai no van tenir lloc.

“És un fet molt preocupant que fa que la ciutadania s’allunye més de la política i pose en dubte la credibilitat dels administradors, però encara hem d’anar més enllà, perquè les peticions de penes a aquests exalts càrrecs el que fan és apartar la mirada dels responsables polítics, dels que van obrir les portes de les administracions valencianes de bat a bat a Iñaki Urdangarin i la seua colla de bandolers”, ha afirmat Morera.

Segons Morera, “ací pagaran justos per pecadors”. Al seu parer, “els alts càrrecs del Consell, imputats per prevaricació i falsedat en el cas Nóos, el que haurien de fer és tirar la manta, dir claríssimament qui els va ordenar fer el que van fer, és a dir, qui els va animar a cometre un delicte”.

En opinió de Morera, “si no passa això, no s’arribarà mai al fons de la qüestió, no s’arribarà als que van donar l’ordre i, per tant, no pagaran les seues responsabilitats penals i polítiques pel dany fet a les arques públiques valencianes”.