Bota al contingut principal

Mónica Oltra: “El Consell ha amagat estos contractes amb les empres de l’amic de Serafín Castellano perquè segur que darrere torna a haver un tracte de favor a empreses properes al govern del PP”.

 

La Fiscalia del Tribunal Suprem s’ha pronunciat en contra del recurs de cassació presentat per la Generalitat Valenciana contra la sentència del TSJCV del 27 de març de 2014 per la qual el Consell era obligat a lliurar a Compromís còpia de la documentació reclamada a través de Les Corts entre la que es trobaven els contractes menors de la Conselleria de Sanitat amb l’empresa Taroncher SL.

 

El govern d’Alberto Fabra va presentar el passat 6 de juny un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem per no haver de complir la sentència del TSJCV que obligava el Consell a lliurar a Compromís còpia de documentació referent als contractes amb Taroncher SL, contractes d’AEROCAS, factures de dietes, hospedatge i desplaçaments i un informe de la Conselleria de Sanitat sobre el servei d’ambulàncies.

 

La Fiscalia desestima totes les al·legacions aportades pel Consell al Tribunal Suprem per a justificar la denegació de la documentació reclamada per Compromís i considera, com ho feu el TSJCV, que els Consell vulnera els drets fonamentals dels diputats no facilitant allò que han demanat.

 

En el seu escrit de posicionament la Fiscalia del Tribunal Suprem sol·licita a l’Alt Tribunal que “procedisca a dictar sentència declarant no haver lloc al recurs de cassació deduït per la representació de la Generalitat Valenciana, amb imposició de les costes al recorrent”.

 

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra “la Fiscalia del Tribunal Suprem ens dona la raó i considera que el Consell ha d’entregar a Compromís els contractes menors de la Generalitat amb Taroncher SL, empresa que Serafín Castellano des de les seues responsabilitats de govern sempre ha afavorit perquè és d’un amic seu”.

 

“Tot este assumpte esguita ara a la Delegació del Govern i per tant Mariano Rajoy haurà de decidir si vol tindre un representant del seu govern que està sota sospita. El Consell ha amagat estos contractes amb les empres de l’amic de Castellano perquè segur que darrere torna a haver un tracte de favor a empreses properes al govern del PP”, ha conclòs Oltra.