Bota al contingut principal

Emili Altur ha presentat per registre d’entrada de la Diputació de València un recurs de reposició contra el Decret de la Presidència de la mateixa corporació provincial en el qual s’aprovà l’expedient de contractació dels serveis de comunicació audiovisual televisiva. Aquest recurs presentat pel Portaveu de la Coalició Compromís es basa en la incompetència de la Diputació per a gestionar la matèria objecte de licitació, per a la que no té pressupost i que no té consideració de servei públic.

Per altra banda, tal i com diu aquest recurs, atemptaria contra la lliure concurrència ja que circumscriu l’àmbit d’actuació de les empreses que es poden presentar al concurs públic a aquelles que tinguen llicència audiovisual de cobertura autonòmica i que contradiu la llei 15/2007 de 3 de juliol. El plec de condicions no pot contindre clàusules administratives la finalitat de les quals siga eliminar de la competència els licitadors que l’administració desitge. També, la Llei General de l’Audiovisual 30/1992 no recull l’àmbit provincial per a la prestació de servei públic de comunicació audiovisual, tan sols recull l’estatal, autonòmic i local. Tan sols la del sector audiovisual de la Comunitat Valenciana, 1/2006, contempla la possibilitat de demarcacions supramunicipals, però sempre a favor d’un conjunt de municipis que ho hagen demanat i aquest no és el cas, perquè aquesta iniciativa ha estat impulsada en solitari per la Diputació.

Altur ha destacat després de presentar aquest recurs de reposició que “la Diputació de València es trau de la màniga una televisió, disfressada de compra de continguts audiovisuals, a sis mesos de les properes eleccions autonòmiques i municipals, que tindrà una despesa de més de 3 milons d’euros, amb una finalitat purament propagandística i electoralista. Des de Compromís preferim que s’inverstisca tots aquest pressupost en els nostres pobles, finalitat de la Diputació, i no en continuar tapant els forats de la nefasta gestió de la Generalitat Valenciana”.

També, Altur ha afegir que si fou Fabra, al capdavant de la Generalitat, “qui tancà RTVV és ell qui l’ha de reobrir i no la Diputació de València la que s’ha d’inventar una televisió a corre cuita per salvar els mobles abans de les properes eleccions, veient el gran bac polític que van a patir”.