Bota al contingut principal

A les 23.59 hores d’ahir, Compromís tancà el termini per a presentar les sol·licituds per ser precandidats a les Primàries. A eixa hora, un total de 161 persones havien formalitzat la seua intenció de concórrer en les llistes provincials i també en les locals de València, Alacant, Castelló i Elx.

Com ja s’havia anunciat per part dels precandidats, Joan Ribó opta en solitari a encapçalar la llista de la ciutat de València; Natxo Bellido la d’Alacant; Enric Nomdedéu, la de Castelló de la Plana i Mireia Mollà la de la ciutat d’Elx.Per encapçalar la circumscripció d’Alacant hi ha cinc precandidats: Josep Nadal, Marian Campello, Rafa Climent, Josep Crespo i Mireia Mollà. Per a la llista provincial de Castelló, són també cinc els precandidats que volen anar de número u per la seua província. Ells són: Mònica Àlvaro, Carles Mulet, Víctor Garcia, Roger Mira i Vicent Marzà. Per la de València, sols es presenta com a precandidat per encapçalar-la l’actual síndic de Compromís a les Corts, Enric Morera.

La resta de precandidats per les diferents circumscripcions són:
Per Alacant: 22
Per València: 44
Per Castelló: 12

Per a la Presidència de la Generalitat, sols s’ha presentat la precandidatura de la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra.

Ara, el procés de Primàries continua amb la recollida d’avals i després de verificar els suports que han pogut aconseguir, es proclamaran els candidats definitius a les capçaleres, Presidència de la Generalitat i llistes provincials. Eixos candidats i candidates començaran la campanya, que finalitza amb les votacions el proper 31 de gener.