Bota al contingut principal

Des de Compromís volem denunciar la farsa en què estem caient en el debat d’aquests pressupostos. Tots indicàrem des de les primeres compareixences que els ingressos estaven unflats i que no es corresponien amb la realitat, no representaven unes previsions reals, estaven intencionadament modificats per dissimular la nefasta gestió econòmica de Consell dirigit per Fabra, i també la inutilitat de les polítiques de retallades per a disminuir el dèficit, ja que aquest, en lloc de minvar, augmenta i el pitjor és que a costa de les retallades en polítiques socials.

Ara jan no som nosaltres, sinó que és l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, creada pel mateix PP, la que ho diu, ja que compta com a ingressos 1.178 milions del Fons de Competitivitat, a més de la compensació de l’impost als bancs. Si el primer no consta al Projecte de pressupostos Generals de l’Estat, el segon no és una taxa regulada dins del període corresponent.

En conseqüència, des de Compromís no anem a participar en un debat sobre un pressupost fals, que conté una falsificació dels comptes públics, que van a hipotecar el futur immediat del país valencià. Per tant, donem per defensades les nostres esmenes per tal que passen a votació i nosaltres ens absentem del debat.