Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup Compromís a les Corts Mònica Oltra ha manifestat que és “escandalós” que hi haja persones processades que “continuen de diputades” a Les Corts i de “gerent del PPCV”, el que, segons la seua opinió, demostra la “connivència amb la corrupció “d’aquesta formació.

Oltra ha assenyalat després de l’últim acte del jutge que instrueix a València el cas Gürtel sobre el suposat finançament il·legal del PPCV que “cada vegada està més certificat que el PP va concórrer a les eleccions fent trampa, sobrefinançat”.

“Es pagaven actes del partit amb els diners de tots els valencians, fora de les vies legals. Grans constructors pagaven els actes del PP a canvi de contractes amb l’administració pública”, ha ressaltat.

Per a Oltra, el president del PPCV, Alberto Fabra, podria destituir l’actual gerent del partit, també processada, “i no ho ha fet perquè no vol, no té cap excusa” per no haver-ho fet.

“El que hi ha és molta connivència amb la corrupció, perquè en el fons el que passa és que Alberto Fabra és president de la Generalitat gràcies a la corrupció”, ha asseverat.

La diputada ha indicat que cal reflexionar com a societat de quina manera les lleis “ens poden defensar de situacions com aquesta, on algú guanya les eleccions fent trampes, sense que concórrega en igualtat de condicions, i que després això no tingua conseqüències a nivell electoral i continuen governant”.