Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “el projecte de reforma de la Llei d’Hidrocarburs que prepara el govern de Rajoy és una forma descarada de “suborn legal” als ajuntaments i als propietaris dels terrenys, per tal de mirar de desmuntar la lògica oposició a les accions de fracking en les seues terres”.

Pañella ha dit que “no es tracta de dictaminar qui es reparteix els beneficis de la fractura hidràulica, ni si els ajuntaments rebran aportacions econòmiques, ni si els antics propietaris passaran a percebre una xicoteta part dels beneficis. Ací la qüestió la trobem en si les tècniques del fracking són o no perjudicials per al territori i per a les reserves aqüíferes, i tota la resta són ganes de llançar balons fora. I, en el cas de Els Ports i el Maestrat, els informes tècnics són unànimes i taxatius: l’aplicació del fracking en aquestes terres perjudicaria greument l’ecosistema, i això amb independència de a qui anaren a parar els suposats beneficis econòmics que se’n derivaren”.

El diputat de Compromís s’ha refermat per tant “en la nostra total oposició a l’aplicació del fracking en general, i a les nostres comarques en particular. L’equilibri ecològic i la seguretat sanitària de la ciutadania sempre ha de pesar més que tota proposta econòmica que puguen formular a ajuntaments o propietaris, i per això refermem la nostra total oposició a un sistema tan perillós com aquest, i fem una crida a les corporacions afectades, i als propietaris sobre els terrenys dels quals es vol actuar, a no deixar-se enganyar pels cants de sirena que puguen formular-los el govern espanyol i les empreses interessades en aplicar el fracking”.