Bota al contingut principal

 

  • Mónica Oltra: “Volem que s’establisca una línia clara sobre què és legal i què no és legal a l’hora d’incloure ingressos sense cobertura en un pressupost”

 

El grup parlamentari Compromís a les Corts ha presentat hui una denúncia a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) contra els membres del Consell, ampliable als diputats que han votat a favor dels pressupostos de la Generalitat, per possible prevaricació i malversació per pressupostar per al 2015 un total de 1.230 milions d’ingressos “sense cobertura, que inclou falsedats”.

 

Segons ha explicat la co portaveu de Compromís, Mónica Oltra, aquestes suposades falsedats són les previsions d’ingressos pressupostades per al 2015, bàsicament una bestreta del Fons de Competitivitat de 1.178 milions d’euros i altres ingressos previstos per l’impost de dipòsits bancaris i altres taxes i preus públics

 

Compromís acusa del delicte de prevaricació perquè “els informes de l’Autoritat Fiscal Independent (Airef) posen de manifest un modus operandi d’incloure ingressos sense fonament legal o ingressos per impostos que se sap que no arribaran”.

 

En quant a l’altre delicte, el de malversació, es considera que s’han “falsejat uns comptes, no necessàriament amb ànim de lucre com en la fórmula tradicional, sinó amb perjudici a l’entitat a la qual es pertany”.

 

La denúncia afirma que “estem davant d’un falsejament dels comptes públics en perjudici de la Generalitat i per tant de la ciutadania, ja que els ingressos computats vinculats a despeses no tenen cobertura legal i hi ha la total seguretat que no es produiran”.

 

Oltra ha destacat que “no està en el nostre ànim portar a ningú a la presó, ni inhabilitar ningú, però volem que s’establisca una línia clara sobre què és legal i què no és legal a l’hora d’incloure ingressos sense cobertura en un pressupost. Òbviament estem davant de tipus penals nous, fenòmens nous, derivats de la reforma de l’article 135 de la Constitució. Una reforma que no compartim, encara que tampoc entenem que no vincule a qui la van imposar”, ha afegit.

 

Segons el parer de la coalició Compromís, els diputats de la qual signen la denúncia, “es poden demanar determinats ingressos a l’Estat, però no pressupostar, perquè per a això cal tenir una cobertura legal que en el cas del Fons de Competitivitat haurien d’avalar els pressupostos generals de l’estat”.