Bota al contingut principal

 Després de conèixer-se hui que la Fiscalia Anticorrupció s’ha querellat contra l’ex president de la Generalitat Francisco Camps, contra l’ex consellera Lola Johnson i contra Jorge Martínez Aspar per presumpta malversació, prevaricació i delicte societari per la compra de Valmor la co portaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat que “resulta llastimós que en aquesta comunitat tots els dies ens alcem amb un nou imputat, processat o detingut” i ha considerat que “el tema de Valmor és un cas podrit de l’anterior Govern i de l’actual”.

 

Oltra ha afirmat que l’actual president de la Generalitat, Alberto Fabra, també és responsable del frau en la compra de l’empresa Valmor, al mateix temps que ha sol·licitat la dimissió de l’expresident del Consell Francisco Camps com a diputat i com a membre del Consell Jurídic Consultiu (CJC).

 

Per a la parlamentària de Compromís “el problema és que aquest és un cas corromput des dels seus inicis, on un senyor multimilionari diu que hi haurà F1 si guanya el PP les eleccions, i condiciona aquest projecte al fet que els valencians voten d’una determinada manera”.

 

Segons el parer d’Oltra “Camps serà imputat per assumir uns deutes i signar un aval que era il·legal, i així ho denunciàrem al Tribunal de Comptes. Era un aval nul per no complir els requisits legals, i el Govern de Fabra ho podria haver anul·lat. Si no ho va fer i va comprar Valmor va ser perquè va tenir voluntat de fer-ho, no per obligació, com sempre ha defensat aquest Consell”.

 

Per a Oltra, en altres autonomies es considera un escàndol el fet que hi haja un ex membre del govern imputat, mentre a la Comunitat “hi haurà catorze imputats -si s’inclou a Camps-, processats o condemnats que han format part de governs del PP” i hi haurà -també amb Camps- altres “sis diputats del PP imputats que no han sigut apartats per responsabilitat única i exclusiva d’Alberto Fabra”.