Bota al contingut principal

Aquest dijous el Congrés dels Diputats ha aprovat definitivament els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2015, uns pressupostos en què la presència valenciana és pràcticament inexistent i on el PP valencià sols ha aportat una esmena de cinc milions d’euros per a la modernització de regadius tradicionals.

Segons el diputat de Compromís, Joan Baldoví, “hui, el que s’ha confirmat és el menyspreu més absolut del govern de Mariano Rajoy a les valencianes i els valencians, perquè ens deixa a la cua en les inversions per a 2015”.

A més, segons Baldoví, amb l’aprovació definitiva dels Pressupostos Generals de l’Estat per a 2015, “també és confirma hui el nul pes polític de Fabra, qui vol continuar sent president malgrat no defensar els interessos del poble valencià”.

Baldoví ha recordat que Compromís ha presentat un total de 143 esmenes valencianes als Pressupostos Generals de l’Estat de 2015. En total, el parlamentari ha sol·licitat la modificació de diverses partides perquè el País Valencià rebera 874.009.900 milions més.

Per demarcacions, les esmenes per la demarcació de València sumaven 627.910.900 euros. Les peticions de la demarcació d’Alacant ascendien a 146.209.000 euros i les de la de Castelló 99.890.000 euros.

Aquestes esmenes han sigut aportacions realitzades per col·lectius locals, comarcals i grups municipals de Compromís de pràcticament totes les comarques del País Valencià.

A més, Baldoví ha presentat 51 esmenes del Partido Castellano, formació participant amb Compromís en la mateixa coalició de les passades Eleccions Europees, Primavera Europea. Les modificacions als PGE per a Castella i Lleó i Castella-La Manxa ascendien a 665.290.000 euros.