Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “el fracàs estrepitós de la consulta sobre el valencià a les escoles hauria de fer veure al PP que s’està equivocant, i molt, en la seua política contra la llengua”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “en política, quan una persona s’equivoca d’una manera tan clara com ho ha fet la consellera Catalá en la consulta a pares i mares sobre el valencià, la conseqüència més normal hauria de ser presentar la dimissió i anar-se’n a casa. Però, per desgràcia per a l’alumnat i el professorat, no crec que la consellera ho faça, per més que hauria de fer-ho”.

Pañella ha afirmat que “aquesta fracasada consulta hauria de fer reaccionar també el PP, si encara els quedara capacitat de reacció, sobre l’error que estan cometent volent desencadenar les fúries antivalencià de la manera tan descarada com ho estan duent a terme. I és que eixos espantalls que volen moure, i que fa anys encara els van produir rèdits electorals, avui no espanten ja ningú, i no els generen ni tan sols eixos rèdits que voldrien assolir a la desesperada, encara que siga a costat d’enfrontar-se amb les universitats, amb tot el món acadèmic i amb la mateixa AVL que se suposa que ells pretenien impulsar”.

El diputat de Compromís ha asegurat que “en qualsevol dels casos, hem de felicitar els pares i mares de la comunitat educativa, per no haver caigut en el parany al qual pretenia dur-los la consellera, i demanar-los a tots ells, com a la resta de persones afectades per les mesures antivalencianes i antisocials del PP, una mica de paciència, tenint en compte que només queden ja cinc mesos per a que aquest govern, tan nefast per als valencians, siga democràticament enderrocat a les urnes i substituït per un de nou, de caire valencià i progressista, que pose les coses al seu lloc i que, en el cas de l’ensenyament, retorne a la política educativa el sentit comú i la col·laboració amb els estaments educatius que mai no s’haurien d’haver perdut”.