Bota al contingut principal

Ferri: “El Consell vol precaritzar la política de prevenció del VIH convertint-la en un negoci i per això convoca un concurs on el preu determina el 80% de la puntuació”.

El portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, ha criticat la licitació del servei de “Activitats de col·laboració per a la prevenció del VIH/SIDA i altres infeccions de transmissió sexual (ITS) realitzada per la Conselleria de Sanitat. Aquest servei era prestat per entitats sense ànim de lucre mitjançant convenis i convocatòries d’ajudes fins que la conselleria va anunciar el canvi de metodologia a un concurs obert on podran participar empreses.

El plec de la licitació estableix un import màxim de 80.000 euros (sense iva) dividit en tres lots corresponents a les províncies, i uns criteris d’adjudicació en els quals es valora en un 80% el preu oferit, en un 10% la possibilitat de realitzar més activitats de les contemplades i en només un 10% la qualitat tècnica del projecte. A més estableix un aval del 5% per a l’adjudicatària.

Per al diputat Fran Ferri, “amb aquesta ponderació de criteris queda clara la intenció del Consell: realitzar una nova retallada a les polítiques de prevenció del VIH/SIDA i altres ITS mitjançant un concurs on només el 10% de la puntuació depèn de la qualitat tècnica del projecte. Estem davant d’una nova mostra de com el govern del PP entén la salut, com un negoci on poder traure profit i on poc importa la qualitat de l’atenció”.

Des de Compromís defensem que es compte amb els col·lectius i organitzacions sense ànim de lucre que porten dècades col·laborant en la prevenció del VIH. La seua experiència i la seua especialització en els sectors més afectats pel repunt de les infeccions és el que necessitem. No podem permetre que la Conselleria de Sanitat prescindisca de la seua vàlua per a fer negoci amb una política tan important com la prevenció del VIH” ha conclòs Ferri.

El Grup Parlametari Compromís presentarà iniciatives parlamentàries per a forçar la rectificació del Consell i el reforçament de la política de prevenció.