Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que l’optimisme que està manifestant el conseller Moragues abans que se celebre aquesta vesprada el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) a Madrid, “és un optimisme res encoratjador perquè no es pot anar a negociar amb qui ens ha perjudicat tant d’una forma tan conformista o, pitjor encara, guardant silenci davant els greuges i desigualtats a les quals ens sotmeten als valencians i valencianes enfront d’altres autonomies”.

Segons Morera, “la notícia de l’anul•lació dels interessos pel FLA és, en principi una bona notícia, però no deixa de ser un acte de caritat i d’almoina en estes dates en les quals se li ablaneix el cor fins al tecnòcrata retallador més pintat. Però no és la solució ni és el camí, que ens lleven eixos interessos pels préstecs que contínuament el Consell de Fabra demana al govern de Rajoy no és el camí per a solucionar els greus problemes de suficiència financera que pateix la Generalitat Valenciana, uns problemes que s’han aguditzat en els últims anys per culpa d’uns mals governs i per un nefast finançament”.

El síndic de Compromís en el parlament valencià el que proposa de cara a la trobada de consellers autonòmics d’esta vesprada és que el Consell, “el que ha de fer és plantar-se d’una vegada per sempre, denunciar clarament, sense temor, amb totes les lletres que estem marginats, que se’ns tracta d’una manera injusta als valencians i valencianes i el mateix govern central comet una gran il•legalitat perquè no respecta el principi d’igualtat constitucional ni tampoc eixa igualtat que emana de la Llei Orgànica de Finançament de la Comunitats Autònomes (LOFCA)”.

Per eixe motiu, Morera ha insistit que el Consell, “ha d’alçar la seua veu, denunciar les injustícies i el tracte desigual que patim els valencians i valencianes i l’arbitrarietat amb la qual ens tracten. L’estat i els partits que han governat a Madrid no tenen cap interès per acabar amb eixa injustícia i el que realment pretenen és recentralitzar l’estat asfixiant financerament a les comunitats autònomes”.

El portaveu de la coalició valencianista, progressista i ecologista considera que, “abans que posar-se a donar palmells perquè no van a cobrar interessos per uns diners que ha de retornar igualment, la qual cosa ha de fer el govern valencià és reclamar un finançament més just. El tracte que ens dispensa Madrid cada dia evidencia que es necessita un nou model, basat en un concert econòmic com el qual gaudeixen els ciutadans del País Basc i de Navarra”