Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, prefereix abocar-nos a un sistema de caritat abans que garantir un sistema de finançament just per a la nostra autonomia, que segueix molt per darrere de la mitjana en este repartiment de recursos”.

 

Mollà, portaveu d’Economia de Compromís, ha assenyalat que “el ministre d’Hisenda ens ven com un regal el seu pla de deute quan podria haver destinat estos fons a millorar el greuge que patim els valencians i valencianes pel finançament autonòmic, però ha optat per una opció que, a més, li assegura el control dels comptes de la Generalitat”.

 

En este sentit, la diputada de Compromís ha afirmat que “malauradament comptem amb un conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, que, en lloc d’evidenciar les contradiccions de la proposta de Montoro i reclamar la millora del finançament, qualifica la mesura com una fita històrica”.

 

Per a Mireia Mollà, “l’actitud servil de Moragues és lamentable, com ho és el fet de que evite reconèixer que si hem arribat a esta situació d’endeutament és pel tracte vergonyós que hem rebut dels diferents governs centrals pel que fa al finançament autonòmic, però també per la ruïnosa gestió del PP al capdavant de la Generalitat que ha saquejat les arques públiques”.

 

“Este tipus de situacions fan encara més necessari un canvi polític que assegure uns representants que defensen els interessos dels valencians i valencianes davant la resta d’administracions i garantisquen una gestió honesta i transparent dels recursos públics”, ha conclòs.