Bota al contingut principal
  • Compromís desvetla que l’informe que va utilitzar el Consell per oposar-se a la tramitació de la Llei d’Igualtat LGTBI només posa objeccions a 4 articles de 42.

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha desvetlat hui l’informe que va esgrimir el Consell per a  intentar justificar la retirada del criteri favorable que havia expressat a la presa en consideració de la Proposició de Llei Integral per la igualtat efectiva de persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals i contra la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere, presentada pel grup socialista a Les Corts. El mateix document va ser utilitzat en la intervenció del Grup Parlamentari Popular per a argumentar la seua oposició a tramitar la proposició.

A través d’una petició parlamentària de documentació Ferri ha tingut accés a l’informe de la Secretaria General Tècnica del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, el qual només posa objeccions als articles 16, 17, 18, i 38 per una suposada invasió de competències estatals en matèria laboral.

Segons ha explicat Ferri “si el Partit Popular haguera tingut voluntat d’avançar en este tema, podria haver proposat la modificació dels quatre articles durant la tramitació de la llei. Però la realitat que queda demostrada és que han utilitzat este informe com a excusa per a tombar els 38 articles restants a causa de l’homofòbia que impera en el seu grup parlamentari. És inacceptable que continuen imposant la seua posició extremista a la societat valenciana que és moderna, avançada i diversa”.

“No és la primera vegada que el Partit Popular abandona a les persones que dia a dia pateixen agressions o mostres de discriminació per sentir-se de manera diferent o estimar a persones del seu mateix sexe. Durant estos anys han rebutjat totes i cadascuna de les propostes de Compromís per a lluitar per la igualtat LGTB en l’àmbit educatiu, policial, laboral o de la tercera edat. Afortunadament, existeix una majoria social que vol treballar per la felicitat de totes les persones i que ja ha abandonat al Partit Popular” ha conclòs Ferri.