Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha anunciat que Compromís es presentarà en la causa quan la Fiscalia formalitze la denúncia per suposats delictes ambientals contra el Ministeri de Medi Ambient i el d’Indústria.

El portaveu de Compromís en la Diputació ha anunciat aquesta decisió després de consultar amb els Serveis jurídics de la coalició. “Volem Tenir accés a tota la documentació i escrutar tota la tramitació i tot el procés, perquè considerem que s’han de depurar responsabilitats sobre el cúmul de decisions que han costat milers d’euros a la ciutadania i han generat incertesa i preocupació en els nostres municipis”.

Nomdedéu considera que Compromís ha de personar en la causa per “intentar que s’investigue absolutament tot el procés: no solament els errors en la tramitació, sinó també els acords que han permès indemnitzar l’empresa tot i la seua evident responsabilitat en les decisions possiblement negligents de planificació, així com els acords posteriors que han permès allargar el termini per pagar la indemnització”.

En aquest sentit, Nomdedéu ha mostrat la seua “preocupació” per la dilació de la Fiscalia a anunciar la seua decisió de denunciar els ministeris. “La Fiscalia és un òrgan que depèn jeràrquicament del Govern. Es preveia que la Fiscalia prengués alguna determinació o emetés aquesta denúncia més o menys al mes d’octubre. Per motius que no s’han explicat, la denúncia s’ha anunciat ara, després que s’haja efectuat el pagament de la indemnització del Castor”.

D’altra banda, Nomdedéu també ha argumentat que “des de Compromís ens veiem obligats a personar per responsabilitat i per la manca d’actuació d’altres institucions que haurien de vetllar pels interessos ciutadans”.

Cal recordar que fa tot just tres mesos, el grup Compromís a la Diputació de Castelló va presentar una moció en què reclamava precisament que la institució provincial es personés en aquesta causa. També reclamava el desmantellament del Castor i depurar responsabilitats sobre el pagament de la indemnització. No obstant això, el PP va impedir que prosperés.