Bota al contingut principal

Joan Ribó: “La gerència de Fira València coneixia la predilecció de l’alcaldessa per les firmes de luxe i per açò li van complimentar amb bosses, mocadors i altres complements comprats a la milla d’or i que li lliuraven en el seu cotxe oficial, tot pagat”

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, Joan Ribó, ha exigit “explicacions” a l’Alcaldessa Rita Barberà “pels regals valorats en 7.600 euros que va rebre de Fira València” durant els anys en els quals la direcció i presidència de la Fira van cometre les irregularitats que investiga la Fiscalia Anticorrupció, després de l’informe elaborat per la Intervenció de la Generalitat Valenciana.

Ribó ha recordat que Barberá presideix el patronat de Fira València, per ser alcaldessa de València, tal com figura en els estatuts de l’entitat de dret públic. “Els mateixos estatuts arrepleguen que qualsevol operació comercial o financera que supere els 300.000 euros deu ser aprovada pel patronat presidit per Barberá”, ha recordat Ribó.

“Tots coneixem la predilecció de Barberá per les firmes de luxe, desplaçar-se amb cotxe oficial i estar envoltada d’escortes, fins i tot durant les seues vacances particulars”, ha subratllat Joan Ribó, per a acte seguit afegir que “la gerència de Fira València coneixia aquests gusts i per açò li van complimentar amb bosses, mocadors i altres complements comprats a la milla d’or i que li lliuraven en el seu cotxe oficial, tot pagat pels valencians”.

Des de Compromís han exigit a Barberá que “explique la raó d’aquests regals pagats per Fira València”, una entitat pública en fallida i avalada per tots els valencians.

Per últim, Ribó li ha interpel·lat a l’alcaldessa: “Senyora Barberá aquests regals no servirien perquè el patronat que vostè presideix aprovara operacions comercials i de crèdit de més de 300.000 euros?”

L’alcaldessa de València hauria rebut 16 regals valorats en 7.640 euros “gentilesa” de Fira València en el període en el qual la institució estava dirigida per Alberto Catalá.

Ara la Fiscalia Anticorrupció investiga també aquest llistat, en el qual es troben productes com un fulard amb fermall d’Hermès de 650 euros; un boli retolador Balmain al costat d’un xec-regal d’El Corte Inglés de 700 euros; un mocador i billetera Bulgari (600 euros); una bossa Bulgari i uns guants rojos (1.980 euros); una bossa de Loewe de 590 euros; o una bossa de Carolina Herrera de 420 euros. Les recerques es basen en la documentació aportada per la Intervenció General -organisme depenent de la conselleria d’Hisenda-.