Anar directament a les notícies

Compromís demana a la Fiscalia que cride a declarar a Fabra per conèixer el deute de Valmor abans de la seua compra

Publicat el en General

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat un escrit en la Fiscalia Especialitzada contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada de València per a demanar que es cride a declarar al president de la Generalitat, Alberto Fabra, per a explicar tots els secrets que van portar a la compra de l’empresa Valmor Sport, propietària dels drets de la celebració del gran premi de Fórmula 1 en la ciutat de València.

Segons explica en el document presentat a la Fiscalia, “en la denúncia presentada per la Fiscalia davant la sala civil i penal del TSJCV del passat 18 de desembre, no s’esmenta la reunió celebrada el dia 1 d’octubre de 2011 entre els responsables de Valmor Sport SL i alts càrrecs del Consell amb Rita Barberá, Alberto Fabra i el propietari dels drets de la Fórmula 1, el magnat britànic Bernie Ecclestone”.

Morera argumenta a la Fiscalia que és conegut “per tots els membres del Consell que s’estan comprant les accions de Valmor Sports S.L. però també els seus actius i passius, com explica davant els mitjans de comunicació Dolores Johnson com a portaveu del Consell davant la presència d’altres membres del govern el propi dia 9 de desembre o la nota de premsa oficial remesa dels acords en el qual s’indica claríssimament que es tracta de la compra d’accions conjunta amb una posterior absorció o fusió amb l’empresa Circuit del Motor i Promoció Esportiva S.A. És a dir, els gestors de Valmor Sports S.L. venen l’empresa perquè s’assumeix el passiu, especialment Bancaixa que és titular del 0,33 de la mercantil i titular d’un crèdit incobrable. Qualsevol altra interpretació no té sentit perquè la Generalitat Valenciana no compra Valmor per a liquidar-la i amb aquesta acció provocar el pagament de dues anualitats del cànon que suposaria pagar 54 milions d’euros a més d’un important cost social i polític”.

“També és coneguda la voluntat del Consell i el seu President per a gestionar a través d’empreses de la Generalitat i amb altres persones la celebració de la F-1 en la ciutat de València per al que necessita no únicament la compra de les accions sinó la cessió dels drets d’organització que són de Valmor Sports S.L. i sense que la seua compra els propietaris de les accions mai hagueren venut les mateixes per l’import simbòlic de 0,99 euros. És a dir, les negociacions entre membres del Consell i els representants de la mercantil van ser per a l’absorció de l’empresa, és a dir dels seus actius i passius i els termes del contracte que es va formalitzar al març de 2012 una vegada que es van produir les auditories pertinents per a fer el balanç de situació de l’empresa que s’absorbia per part de la Generalitat Valenciana a través de Circuit del Motor i Promoció Esportiva S.A”, relata en el seu escrit a la fiscalia el portaveu de Compromís.