Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, s’ha referit hui al fet de què el Conseller d’Hisenda, Juan Carlos Moragues, haja eliminat la previsió d’avançament de 1.000 milions del Fons dAnivellació i la compensació de 200 milions per la suspensió de l’impost als dipòsits bancaris del Pla Econòmic Financer (PEF) de la Generalitat presentat davant del Ministeri d’Hisenda.

Per a Oltra “amb esta rectificació del Pla Econòmic Financer el Consell ha reconegut que els Pressupostos aprovats per a 2015 són totalment ficticis ja que en ells sí que es contemplen eixos ingressos”.

Com ja vam portar davant la justícia estem davant d’un falsejament dels comptes públics ja que els ingressos computats vinculats a despeses no tenen cobertura legal i existeix la total seguretat que no es produiran”.

Segons la parlamentària de Compromís “els informes de l’Autoritat Fiscal Independent (Airef) posaren en evidencia al Consell per incloure ingressos sense fonament legal, nosaltres presentàrem denuncia davant el TSJ i ara els fets, el reconeixement del govern d’Alberto Fabra de què no van a rebre eixos ingressos, demostren la falsedat dels Pressupostos del 2015”.