Bota al contingut principal

Representants de la Plataforma Antifracking de Castelló (PAF) s’han reunit amb els grups de l’oposició en Les Corts –PSPV, Compromís i EUPV— per demanar que incloguen la prohibició del fracking en els seus respectius programes electorals en les pròximes eleccions autonòmiques .

Els membres de la Plataforma han explicat que actualment hi ha previstos tres projectes que afecten les comarques del nord de Castelló per tractar de fer prospeccions per a la futura extracció de gas mitjançant la tècnica de la fractura hidràulica. “Tots sabem els perills i conseqüències d’aquesta tècnica per la contaminació d’aqüífers i ambienten, així com la sismicitat induïda, com va passar amb el projecte Castor”, han assenyalat.

El parlamentari de Compromís Josep Maria Pañella ha assegurat que la coalició té “acceptada “la posició en contra del fracking. Ens oposem totalment perquè som molt crítics amb aquesta tècnica perquè els informes assenyalen que és excessivament agressiva amb el medi ambient i en els llocs en els quals s’ha emprat té efectes molt nocius”.