Bota al contingut principal

El diputat de Compromís a les Corts Fran Ferri ha oferit hui una roda de premsa en què ha fet públic un estudi d’opinió de maig de 2013 encarregat pel Consell que la coalició ha obtingut com a conseqüència d’una sentència del TSJ que obligava a l’executiu de Fabra a lliurar aquesta documentació.

Després d’analitzar les dades d’aquesta enquesta Ferri ha afirmat que “el Consell ha mentit sobre les enquestes d’opinió encarregades per la Generalitat, ha amagat informació en les que ha publicat al portal de transparència i ha usat de forma partidista sondejos pagats amb diners públics”.

El diputat de Compromís ha recordat que el Consell s’excusava, per no facilitar aquestes enquestes, que no abordaven qüestions relacionades amb la intenció de vot, ni valoració de líders polítics, sinó que eren una eina d’avaluació de polítiques públiques, “cosa que és absolutament falsa”. Segons Ferri podríem estar davant d’una malversació de fons públics, perquè han utilitzat les enquestes per a benefici propi del Partit Popular.

Segons Ferri “el Consell no volia fer públic el contingut de les enquestes perquè contenen xifres molt dolentes per al PP, com el fet que el 58,7 per cent dels votants d’aquest partit tenen poca, molt poca o cap confiança en el president de la Generalitat Alberto Fabra “.

El diputat de Compromís ha denunciat que el PP “utilitza aquestes enquestes per a benefici propi ja que realitza un estudi al voltant dels seus interessos per, creuant dades, conèixer com afecten les seues polítiques al seu electorat. És molt greu aquest comportament que té com a objectiu perpetuar-se en el poder per seguir saquejant”.

Ferri ha recordat que el Consell té contractada una enquesta per abans de les eleccions, i alhora ha assenyalat que els estudis trimestrals que van encomanar l’any passat van ascendir a 169.400 euros. Així mateix ha exigit que es faça pública tota la informació pagada pels valencians i ha anunciat que presentaran una iniciativa parlamentària perquè aquestes enquestes d’opinió siguen pagades pel PP.