Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha assegurat que “si disminueix el nombre d’alumnes, el que hauria de fer la conselleria no és tancar noves unitats escolars, sinó abaixar les ratios d’alumnes, que estan elevadíssimes”.

I ha afegit que “en qualsevol cas, si diuen que sobren unitats en la pública, caldria revisar els convenis de concertació amb la privada, i suprimir els que no foren necessaris. Però el PP s’estima més carregar-se places i llocs de treball públics que no enfrontar-se amb els privats”.

Pañella ha assenyalat que “en qualsevol cas, és clar que l’arranjament escolar proposat enguany per la conselleria ha significat una proposta de supressió d’unitats molt menor que els anteriors. I això no ha estat perquè sí, ni perquè el PP haja comprés ara l’error que suposaven les seues actuacions anteriors. Ha estat la pressió que ha exercit la societat, pares i mares, professors, sindicats i entitats, amb el suport que des de l’oposició, com ara Compromís, els hem donat en tot moment, qui ha aconseguit aturar almenys parcialment aquesta política nefasta”.

El diputat de Compromís ha afegit que “tenim clar que, a partir del proper mes de maig, quan l’actual govern de la Generalitat haja de deixar pas electoralment a un altre de caire progressista i obert a la col·laboració i la participació del món educatiu, l’arranjament per al proper any serà ben distint, i tindrà una orientació clarament favorable als interessos de l’ensenyament públic, participatiu i en valencià, a diferència dels d’ara”.