Anar directament a les notícies

Oltra reclama al Consell que garantisca els tractaments per als malalts d’Hepatitis C

Publicat el en General

El Ple de Les Corts debatrà la pròxima setmana una Proposició No de Llei de Compromís en què la coalició reclama al govern d’Alberto Fabra que garantisca els tractaments per als malalts d’Hepatitis C amb els nous medicaments amb els quals la taxa de curació arriba al 95%.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, “amb la nostra iniciativa instem el Consell a assumir els costos que suposen estos tractaments mentre que el govern de Mariano Rajoy no ho faça, reclamant després el seu pagament a l’administració central”.

Oltra ha estat este matí donant suport als membres de la Plataforma d’Afectats per l’Hepatitis C que s’han concentrat davant de l’Hospital La Fe de València recollint firmes per reclamar el subministrament dels nous tractaments.

Segons Oltra “és inacceptable que per motius econòmics els malalts d’Hepatitis C no estiguen rebent ja els tractaments que els estan prescrivint els seus metges, el primer és la salut. Estem parlant d’una malaltia greu per al tractament de la qual hi ha ara uns medicaments nous amb un grau altíssim de curació, l’administració té l’obligació de garantir-los”.

La Proposició No de Llei de Compromís que serà tractada en el pròxim Ple del parlament valencià també insta el Consell a adoptar mesures econòmiques que compensen el repagament farmacèutic imposat des del Ministeri de Sanitat. Concretament la compensació del que suposa el repagament farmacèutic als medicaments hospitalaris per a les persones amb malalties cròniques o greus, que implica que els malalts greus o crònics que no estiguen ingressats han de pagar un 10% dels medicaments que només es dispensen en les farmàcies dels hospitals. Compromís planteja que la Generalitat es faça càrrec dels costos que suposa eixe repagament de la part del preu dels medicaments que han d’assumir els pacients quan se’ls subministren als hospitals.

Finalment amb la iniciativa de Compromís també es reclama al Consell que inste el Govern de l’Estat a revocar la Resolució del Ministeri de Sanitat per la qual es procedeix a modificar les condicions de finançament de medicaments inclosos en les prestacions farmacèutiques del Sistema Nacional de Salut mitjançant l’assignació d’aportació d’usuari i per tant l’empitjorament del copagament.