Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha explicat que “davant del greu problema de moltes persones a l’hora d’intentar matricular-se a l’Escola Oficial d’Idiomes de Castelló, el 17 de setembre de l’any passat li vaig preguntar a la consellera d’Educació per què havien ampliat els aularis a València i Alacant, i en canvi no a Castelló. Ara, amb el retard habitual que gasta el PP, m’ha arribat la seua resposta, que és senzillament al·lucinant”.

Pañella ha dit que “la consellera em dóna com a suposada raó d’aquesta no ampliació “que no es va remetre cap sol.licitud des de les Escoles Oficials d’Idiomes de la província per a l’ampliació d’aularis”. En primer lloc, aquesta afirmació no és certa, i només cal recordar per exemple, entre moltes altres, les protestes a la EOI de Vila-real, on es van dur a terme concentracions de protesta i peticions des de l’Ajuntament en aquest sentit. Però és que, a més, encara que fora cert, que no ho és, aquesta no seria raó suficient per a no ampliar; la conselleria té l’obligació de detectar quan la demanda de peticions supera amb molt l’oferta de places disponibles, com du passant  a la zona de Castelló des de fa alguns cursos. No té per què esperar que ningú li indique una cosa tan evident”.

El diputat de Compromís ha declarat que “aquesta resposta és clarament una “excusa de mal pagador”, destinada a justificar l’injustificable, i per tant no la podem admetre com a vàlida. Per això continuem reclamant l’ampliació dels aularis de les EOI de les comarques de Castelló. En qualsevol cas, esperem que per al proper curs ja no calga demanar-ho a una conselleria en mans del PP, sempre insensible a aquestes necessitats, sinó a una consellera o conseller d’un talant completament oposat, dialogant i obert a les autèntiques necessitats, en aquest cas, de les persones que volen completar la seua formació acadèmica i professional mitjançant l’aprenentatge de nous idiomes”.