Bota al contingut principal

Compromís reclama que no es renove el model de concessió del servei EMPRENJOVE a empreses en les quals la meitat dels treballadors són dirigents del PP.

El diputat de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha reclamat hui que el Consell promoga que l’IVAJ assumisca directament les tasques del servei de suport a persones emprenedores que fins ara estava sent gestionat per l’empresa “Atlas Servicios Empresariales” per un import total de 987.783,50 euros. El termini de vigència de la concessió finalitzà el passat diumenge, en complir-se dos anys des de la data de la seua formalització.

 Aquest contracte va ser denunciat per Compromís després de comprovar que la Generalitat havia “col·locat” nou membres de Noves Generacions (NNGG) a través de la concessionària que actuava com a “empresa pantalla”. Amb aquest “modus operandi” el Consell evitava haver de realitzar un concurs públic, així com l’obligació de publicar la llista de persones contractades en el DOCV.

 Entre les nou persones que, segons Fran Ferri, van ser nomenades a dit -i que representen la meitat dels 18 treballadors del programa Emprenjove- figuraven el president del Comitè d’Ètica de Noves Generacions i suplent del PP d’Exposició, Gonzalo Mallea, o el regidor d’Ademús i membre de l’Executiva del NNGG, Raúl Segarra, entre uns altres. Segons va denunciar Ferri, l’actual president de NNGG i secretari general de l’IVAJ, Juan Carlos Caballero, també va treballar en el programa Emprenjove.

 Aquesta pràctica de contractació també es troba present en altres programes de l’IVAJ. És el cas del servei de gestió de la Xarxa d’Oficines Jove també gestionat per “Atlas Servicios Empresariales” i que comptava en la seua plantilla a diferents militants i dirigents del PP. Aquest contracte es va prorrogar en gener de 2014 per un periode de dos anys addicionals -fins a gener de 2016-.

 Per a Ferri, “estem davant d’una oportunitat per a que l’IVAJ assumisca el programa de suport d’emprenedors i aquest siga prestat per professionals i no per enxufats i alliberats polítics de les joventuts del PP. La joventut valenciana mereix que els diners de polítiques de joventut es destinen a contractar als que poden prestar un millor servei atenent als seus mèrits i capacitats i amb total transparència. No podem consentir que continuen utilitzant-se diners públics per a mantindre a sou a dirigents i militants del Partit Popular”.