Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “l’empresa Shale Gas pot dir el que vulga sobre la innocuïtat de la fracturació hidràulica, perquè per alguna cosa està interessada en la seua execució. Però no és això el que diuen els experts, i des de Compromís no anem a admetre que es pose en risc la salut de la població i l’entorn mediambiental només per satisfer interessos privats”.

Pañella ha ratificat que “si depén de Compromís, podem garantir a la ciutadania del Maestrat i Els Ports que no s’explotarà cap jaciment amb la tècnica del fracking a les nostres terres. Ens fa gràcia que l’empresa en qüestió diga que el 95% dels materials que s’injecten són aigua i arena i que “només el 5% restant són additius químics”, com si eixe 5% no fora suficient per a posar en greu perill l’ecosistema aqüífer i la salut de les persones que habiten les zones implicades”.

El diputat de Compromís ha deixat clar que “aquesta polèmica sobre el fracking ha de quedar clara d’una vegada per totes, al màxim nivell. Ja que el Parlament Europeu no s’ha decidit a donar el pas endavant definitiu i prohibir-lo a nivell global europeu, hem d’aprovar sense restriccions mentals que el País Valencià siga, ara i sempre, una zona lliure de fracking, com ja han fet altres autonomies i diferents estats d’Europa. Des de Compromís no anem amb mitges tintes, Shale Gas i tothom han de saber que hem defensat, defensem i defensarem aquesta prohibició sense cap restricció mental. I ho sentim per ells si això perjudica els seus interessos particulars, per a nosaltres la salut de les persones i la conservació del medi ambient estan per damunt de qualsevol altra consideració”.