Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís Mónica Oltra ha defensat hui a les Corts una iniciativa parlamentària per garantir l’accés dels malalts d’hepatitis C als fàrmacs d’última generació, tal i com estan demanant els afectats per aquesta malaltia. Durant el debat s’ha arribat a un acord transaccional signat per tots els grups polítics de la cambra per tal d’instar al govern i al Consell a garantir este tractament als pacients.

D’esta manera Compromís aconsegueix que la Valenciana siga la primera autonomia on el parlament fa seues, per unanimitat, les reivindicacions dels malalts d’hepatitis C. La diputada Mónica Oltra ha destacat que “l’hepatitis C hui, en 2015, té cura” i ha subratllat que “si hi ha diners per a altres coses, ha d’haver diners per a que les persones afectades puguen curar-se”.

Segons Oltra, fins ara el Consell ha estat impedint la prescripció de medicaments en funció de la situació de salut de cada malalt. Per això, la portaveu adjunta acusa al PP d’imposar criteris economicistes i no d’eficiència i salut, tal i com demanen els metges. “Desitgem que a partir de l’aprovació d’esta iniciativa parlamentària de Compromís el govern valencià escolte la veu dels malalts, dels professionals i del parlament. Es tracta de situar la salut com a prioritat de les polítiques, tal i com hem demanat en esta iniciativa debatuda hui a les Corts”, ha afirmat Mónica Oltra.