Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat l’opacitat del Consell respecte a les contractacions de la Generalitat amb empreses involucrades en l’Operació Púnica. Amb aquesta operació, es va desarticular una presumpta trama de corrupció que, segons la Fiscalia Anticorrupció, estava infiltrada en diversos ajuntaments i comunitats autònomes involucrant a diversos empresaris que aconseguien, mitjançant el pagament de “comissions il·legals” a edils municipals i funcionaris, l’adjudicació d’obres i contractes milionaris.

Arran de les detencions policials, el diputat Fran Ferri va sol·licitar al Consell una relació d’expedients de contractació de la Generalitat, organismes o empreses públiques amb diferents empreses relacionades amb aquesta operació, com ara “Cofely España”, “Madiva Editorial y Publicidad SL” o “EICO Online Reputacion Management”. En la seua resposta, el Conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, no facilita aquesta informació al Grup Parlamentari Compromís i s’excusa en què “des de la Intervenció General de la Generalitat reiteradament es ve informant de les dificultats que existeixen a l’hora de demanar informació sobre un subjecte concret sense comptar amb el número d’identificació fiscal” i se sol·licita que es presente una nova petició amb aquesta informació.

Segons Ferri “el govern del PP utilitza autèntiques tècniques de filibusterisme polític per a evitar donar una informació que tenen perfectament localitzada amb excuses que generen vergonya aliena. No sabem si aquestes empreses han tingut alguna relació contractual amb la Generalitat, però l’opacitat del Consell en aquesta matèria ens fan sospitar que alguna cosa volen amagar darrere de la seua manca de transparència”.

“Estem davant d’una mostra més de les pràctiques que hem hagut de suportar amb al llarg d’aquesta legislatura amb un govern que practica l’opacitat de forma sistemàtica. Afortunadament, més prompte que tard, la ciutadania valenciana podrà obtindré tota la informació i auditar una gestió que ens ha portat a la ruïna”, ha conclòs el diputat de Compromís, qui ha assegurat que el seu grup tornarà a sol·licitar informació sobre possibles contractes de la Generalitat amb aquestes empreses.