Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha referit “als 650 milions d‘euros que el Consell del PP va rebre del Banc Europeu d’Inversions, destinats de manera finalista a la construcció de col.legis, amb uns comptes que no sumen de cap de les maneres, com des de Compromís hem denunciat en reiterades preguntes parlamentàries, i que han dut el Comité de Peticions de l’Europarlament a obrir una investigació sobre la seua destinació real”.

Pañella ha recordat que “una ajuda finalista vol dir que eixos diners no es poden destinar a cap altra finalitat que no siga l’acordada, en aquest cas la construcció de 113 centres educatius públics, i que no es poden utilitzar per a “tapar forats”, com molt ens temem que haja fet el Consell del PP. Si ha “tirat mà” d’ells per afrontar uns altres pagaments o despeses, siguen les que siguen, l’actuació hauria estat francament greu, i podria comportar ara problemes importants amb les institucions europees”.

El diputat de Compromís ha declarat que “justament per això, sumem la nostra veu a la de les entitats de pares i mares que exigeixen els comptes clars sobre aquests 650 milions, i saber quines obres s’han dut a terme, quin és l’estat de construcció i enllestiment d’aquests hipotètics 113 col.legis i què s’ha fet en realitat amb els diners rebuts. El tema és suficientment important per a que siga el mateix president de la Generalitat qui done la cara i  ens ho explique d’una manera clara i perfectament documentada. Si és que ho pot fer, és clar”.