Bota al contingut principal

El Tribunal Suprem ha comunicat al grup parlamentari Compromís que el pròxim 27 de maig es produirà la votació i fallo d’un recurs de cassació presentat pel Consell contra una sentència del TSJCV que obligava a l’executiu valencià a entregar a la coalició tota la documentació referent a unes enquestes encarregades per la Generalitat l’any 2012.

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que “es confirma així que el Vicepresident del Consell y conseller de Presidència, José Císcar, no ha complit amb la seua paraula en allò referent a la retirada dels recursos davant el Tribunal Suprem sobre documentació no entregada a l’oposició”.

“En setembre de l’any passat Císcar es va comprometre, després d’una reunió sobre la llei de transparència amb l’oposició, a retirar els recursos de la sua conselleria en el Tribunal Suprem contra sentències del TSJ que els obliguen a entregar documentació. Ara ens arriba una notificació del Suprem confirmant què no ho ha fet, així haurem d’esperar a una sentència després de les eleccions per a accedir a una informació que demanàrem en 2012!”

“Tot açò –ha afegit el parlamentari- demostra que ni el Consell ni el vicepresident Císcar són de fiar i que continuen usant diners públics en defensar allò indefensable, com és el seu règim d’opacitat absoluta”.

“Des de Compromís volem que tots els diners que destina el govern en amagar informació, es destinen a les necessitats dels valencians i valencianes. Però sembla que tant el PP com Císcar tenen altres prioritats”, ha conclòs Ferri.