Bota al contingut principal

Aquest matí la Coalició Compromís ha celebrat l’Acte Central de les primàries per a les Corts en la circumscripció de València. A la Sala de Conferències del centre cultural la Petxina del Cap i Casal els 38 candidats a conformar la llista al parlament valencià han iniciat l’acte realitzat una breu intervenció per presentar-se davant els assistents.

Després ha sigut el torn d’Enric Morera, que ocuparà el número 2 de la llista de la circumscripció, qui ha assenyalat que “en els pròxims quatre mesos Compromís ha de contribuir a què el canvi siga una realitat i a què siga poderós, solvent, a favor de les persones i valencià”.

Morera ha assegurat que la seua formació pot acreditar “grans fortaleses, com la lluita a favor de la decència política, l’ètica i el treball contra la corrupció. La societat valenciana està desitjant que marquem el canvi positiu”.

Ha tancat l’acte la intervenció de Mónica Oltra, qui ocuparà el número 1 a la circumscripció de València i serà la candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat. Oltra ha fet un repàs a la seua trajectòria vital i les experiències que l’han portat fins el compromís polític i social. Oltra ha assenyalat que “vull i estic preparada per ser la nova presidenta de la Generalitat. Tinc les vivències, les emocions i les propostes per a ser-ho”.

Oltra ha assegurat que “si la gent confia en Compromís seré Presidenta, encara que potser els vots em posen a agranar al Palau. En qualsevol cas siga Presidenta o agranant el Palau eixiran noves vivències i nous compromisos, que seguiré compartint amb vosaltres, caminant, mirant-nos als ulls, compartint vivències, esperances, intranquil·litats i tristeses”.

“Jo crec que el motor de la nostra lluita ha de ser l’amor, no la revenja, ni les retribucions, sinó l’estima pels homes i dones d’aquest poble que ho passen malament i també per aquells que somien amb un món millor. Entre tots podem fer un gran país des d’allò xicotet”, ha assenyalat Oltra, que ha al·ludit també a les eleccions a Grècia, “el meu cor palpitarà amb els grecs demà perquè allí comença el nostre futur”.

Les primàries de Compromís, per a les quals s’han inscrit 40.000 persones, tindràn lloc entre el pròxim 28 i 30 de gener en votació telemàtica i el 31 de forma presencial en els urnes que s’habilitaran per tot el territori.