Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha considerat “una pressió inadmissible cap als ajuntaments” la promesa de la plataforma gasista Shale Gas de 72 milions a l’any en taxes pel fracking. Pañella ha recordat “com també en el cas del Castor, algunes forces polítiques de Vinaròs, que no Compromís, van caure en la temptació de l’empresa concessionària, que els prometia ingressos considerables, i després van vindre els terratrèmols i no van saber què respondre”.

Pañella ha reiterat “que l’aprovació o no de l’ús de la tècnica del fracking a les comarques de Els Ports i el Maestrat no pot dependre de la quantitat que, suposadament, pagaria o deixaria de pagar als ajuntaments l’empresa que els explotara, sinó únicament i exclusivament de la seguretat o no de cara a la salut de la ciutadania i a la conservació del medi ambient que aquestes perforacions puguen garantir. I, avui per avui, tots els estudis científics i els millors tècnics en la matèria, no només no confirmen aquesta seguretat sinó que, ben al contrari, adverteixen que el fracking la posaria seriosament en perill”.

El diputat de Compromís ha comentat que “aquest dies que estem celebrant Sant Antoni en moltes de les nostres poblacions, la veritat és que la proposta de Shale Gas ens recorda les temptacions d’aquest sant per part dels dimonis, que li ofereixen de tot si cedeix a les seues pretensions. Esperem que els nostres ajuntaments facen igual que el sant, i tinguen la força suficient per a rebutjar aquestes “temptacions diabòliques”, com va fer ell, i no posar així en perill, en aquest cas no l’ànima, sinó la salut i la seguretat dels seus conciutadans”.