Bota al contingut principal

 

  • La nova licitació impedeix la participació de les xicotetes i mitjanes empreses que actualment ofereixen este servei.

 

 

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís i candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha denunciat hui, després d’analitzar el plec de condicions de la nova licitació del servici de transport escolar efectuada per la Conselleria d’Educació a finals de l’any passat, que “el govern d’Alberto Fabra ha confeccionat un macro contracte per al transport escolar per 328 milions d’euros que prepara el terreny per a l’adjudicació a alguna gran empresa propera al PP”.

 

Segons ha assenyalat Oltra “el govern del PP està seguint amb el transport escolar el mateix modus operandi que perpretà amb el transport sanitari. Han unificat els contractes de transport escolar en una licitació que estableix uns criteris que determinen d’avant mà que les xicotetes i mitjanes empreses que presten este servei actualment no puguen concórrer amb igualtat de condicions, quan no directament impedeix la seua participació. El transport sanitari ja acabà sent adjudicat a una UTE vinculada a un dirigent del PP i ara el transport escolar va pel mateix camí”.

 

“El govern de Fabra ha preparat una licitació del transport escolar amb el propòsit de què la gran empresa o la UTE que es quede amb el contracte obtinga el major benefici a costa de la qualitat del servei que reben els usuaris i de les condicions laborals dels treballadors que presten el servei”.

 

Per a la parlamentària de Compromís “esta licitació és un atac a les xicotetes i mitjanes empreses. Com estan ara mateix repartits els contractes l’oferta pública ajuda a diversificar el sector del transport, la nova licitació és una condemna a mort de moltes d’estes empreses que es voran abocades a tancar”.

 

En la licitació d’este macro contracte el Consell ha relaxat els criteris sobre l’edat mitjana de la flota d’autobusos respecte a licitacions anteriors, així Educació assigna els mateixos punts a una flota amb vehicles totalment nous que a una flota amb vehicles d’una antiguitat mitjana de set anys, “la qual cosa és un autèntic despropòsit que afecta directament a la qualitat i seguretat del servei de transport escolar”.

 

A més esta nova licitació no introdueix cap millora en quant a seguretat dels vehicles, així no es canvia res respecte als cinturons de seguretat obligatoris que han de tindre els autobusos que ofereixen un servei de transport escolar, tal i com es ve reclamant des de la Unió Europea.

 

Segons Oltra “els altres grans perjudicats d’esta macro licitació són els treballadors de les empreses de transport que actualment ofereixen este servici, ja que la Conselleria d’Educació no ha introduït la subrogació de les plantilles actuals entre les condicions al futur adjudicatari del contracte”.

 

Oltra ha registrat una pregunta parlamentària perquè la consellera Maria José Català responga en el Ple de Les Corts sobre els motius pels quals “el govern del PP licita un macro contracte per primar els interessos empresarials d’unes grans corporacions amb connexions amb el poder, front al nostre teixit econòmic més habitual que és la xicoteta i mitjana empresa i front a la seguretat dels xiquets i xiquetes que són els que han d’anar en eixe transport escolar”.