Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que els reiterats canvis i dimissions dels liquidadors nomenats pel Consell per a RTVV, “s’han convertit en un sainet de mal gust, amb un guió improvisat i dirigit tot per un govern que encara no té clara la magnitud del mal fet al poble valencià amb el tancament de RTVV. Encara que tenen molta al·lèrgia a comparéixer en el parlament valencià, anem a demanar la compareixença urgent del vicepresident del Consell per vore si és capaç de donar una versió més o menys creïble del gran embolic que està passant amb els liquidadors de RTVV”.

També, Morera considera que l’anunci de la Sindicatura de Comptes de fer una auditoria especial de RTVV , “ens sembla un gran sarcasme ara que la Sindicatura diga que farà una investigació específica, quan han desaparegut més 1.300 milions d’euros i això està sent investigat als jutjats”.

Per això, Morera ha anunciat que des de Compromís es dotarà al nou govern valencià i també a la nova Sindicatura de Comptes “de nous i millors mecanismes de control. El que anem a fer amb el canvi valencià, que vindrà al mes de maig, és de dotar de competències reals la Sindicatura de Comptes i anem a dotar a eixe organisme estatutari de mitjans materials, humans i de la independència necessària perquè els seus informes servisquen per a fiscalitzar d’una forma real i efectiva tots els moviments de diners públics dins de l’administració. A més a més, caldrà connectar la Sindicatura amb la Fiscalia Anticorrupció perquè pose en coneixement de la justícia d’ofici qualsevol irregularitat que es puga auditar”, segons ha destacat el portaveu de Compromís.