Bota al contingut principal
  • Ferri: “Estem davant d’una altra de les múltiples formes amb què des del PP s’estan saquejant les arques públiques”

El diputat del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui que la Conselleria de Presidència va pagar quasi 20.000 euros a Luisa Bustinza Ibáñez per un informe de 26 pàgines sobre noves ferramentes per afavorir la transparència, que és un còpia i pega de diferents webs dels governs d’altres autonomies, retalls de premsa i reculls de resultats d’estudis de la pròpia Generalitat Valenciana.

Ferri, a través d’una petició de documentació, va demanar a la Conselleria de Presidència els contractes menors realitzats per la Direcció General de Participació Ciutadana entre els anys 2012 i 2014. En la resposta a esta petició el diputat de Compromís va constatar que la majoria d’estos contractes es referien a estudis o servicis d’assessorament. En la revisió dels documents sobre estos estudis o assessoraments va cridar especialment l’atenció l’encarregat a Luisa Bustinza Ibáñez, amb data de contracte del 2 d’abril de 2013 i el seu import 19.799.

El nom del contracte és ‘Servici d’Assessorament en el disseny i implementació de noves ferramentes de participació ciutadana destinades a afavorir la transparència i la comunicació amb la ciutadania a través de les noves tecnologies de la informació’.

“Darrere d’este ostentós nom –ha assenyalat Ferri- el govern del PP només ha pogut aportar com a fruit d’este assessorament un informe signat per Bustinza de 26 pàgines d’un nivell ridícul. L’informe comença amb un pretès estudi comparatiu de les polítiques de transparència de les diferents autonomies, que en realitat és bàsicament un còpia i pega de captures de pantalla de les webs de transparència de la Generalitat catalana, el Govern Basc, el Govern Foral de Navarra i el Govern d’Aragó. Després en el punt dedicat a l’estudi de la ferramenta de la Bústia Ciutadana, una captura de pantalla de de la web de la Generalitat ocupa una plana sencera de l’informe i la pàgina següent és ocupada completament per dos imatges, una captura de la web d’un diari i novament una captura de la web de la Generalitat Catalana”.

Més avant 7 pàgines de l’informe són ocupades pel còpia i pega dels resultats de les preguntes realitzades a través de la ferramenta ‘Tu participes’ de la web de la Generalitat Valenciana. No acaba l’informe sense que abans la seua autora torne a inclore en les pàgines restants imatges de captura de pantalla novament de la web del Govern Basc, de la web del Govern de Castella i Lleó, i en tres ocasions imatges de la web del govern Nord-americà.

Per a Ferri “és un autèntic despropòsit que amb els diners de tots els valencians i valencianes és paguen 20.000 euros per un informe que té el nivell d’un treball de classe d’algun alumne de batxillerat. El que passa ací és que estem davant d’una altra de les múltiples formes amb què des del PP s’estan saquejant les arques públiques”.

“El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana va publicar el 8 de juliol de 2014 el nomenament de Luisa Bustinza Ibáñez com assessora d’Assumptes Generals de la Conselleria de Governació i Justícia. Així es posa de manifest com funciona la xarxa clientelar d’enxufats del govern del PP”.

“En lloc de confiar en els professionals de l’administració o de convocar noves places, el govern d’Alberto Fabra es dedica a realitzar contractacions de serveis d’assessorament amb preus desorbitats sense cap procés de selecció. I el resultat ja els veiem, són informes de molt baixa qualitat. En Compromís defensem una administració professional, d’alt nivell i que es pense molt bé a quins tipus de treballs destina els diners de la ciutadania”, ha conclòs Ferri.