Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha considerat “una burla de molt mal gust” el fet que “de prop de sis-centes noves places de professorat de primària i secundària que convoca el Consell, cap, cap ni una, estiga destinada a professors de valencià. N’hi ha de professorat d’anglés, 196, quasi una tercera part, però no cap de valencià. Aquest és el gran amor per la llengua del nostre país que diu el PP que té!”.

Pañella ha assegurat que “amb maniobres com aquesta, l’únic que aconseguirà el PP serà retardar uns mesos el normal funcionament de l’ensenyament públic valencià. Perquè ja pot imaginar que, d’una forma o d’una altra, el nou govern valencià que surgisca de les urnes a partir del proper mes de maig, articularà formes per a cobrir les necessitats pedagògiques en la matèria de valencià, per més entrebancs que ells hagen deixat preparats”.

El diputat de Compromís ha declarat que “a les persones i als partits se’ls ha de jutjar no pel que diuen, sinó pel que fan. I el PP, mentre s’omple la boca de valenciania i assegura defensar els nostres trets d’identitat col.lectius contra imaginàries amenaces que només ell diu veure, en la pràctica es dedica a ignorar senzillament la necessitat de professorat per a cobrir justament el nostre principal tret d’identitat col.lectiva, com és la llengua pròpia. Un exemple més, per si en faltava cap, de la hipocresia amb què des del PP s’enfoca aquest tema”.