Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha felicitat “per la imputació a una sèrie de persones, per part del jutjat de Vinaròs, per les seues encara presumptes responsabilitats en relació amb la instal.lació i posada en funcionament de la planta Castor a Vinaròs. Recordem que Compromís va demanar des del primer moment que se li presentara a Escal una querella per prevaricació. I és que ha de quedar clar que cap persona, per càrrec elevat que ocupe o importància que tinga dins de cap empresa, pot jugar impunement amb la salut i la seguretat de la ciutadania, com va passar en aquest cas amb el tema dels terratrèmols”

Pañella ha declarat que “esperem que aquestes imputacions i la instrucció corresponent del cas puga ajudar a fer marxa enrere en la decisió presa pel govern espanyol, massa precipitada segons la nostra opinió, de pagar immediatament a la concessionària Esgal els milions que aquesta exigia en concepte de compensació pel tancament, i que la llosa d’aquest pagament no haja de recaure durant tant llarg període de temps sobre les esquenes de la ciutadania. I demanem que se li impose a Escal una fiança per garantir el retorn, si així es determina, dels 1.350 milions que se li van pagar”.

El diputat de Compromís ha afirmat que “algunes de les persones presumptament imputades ocupaven alts càrrecs de l’administració durant l’etapa socialista de Zapatero, i pensem que per tant aquesta formació no pot limitar-se a mirar cap a un altre costat, com si la cosa no anara amb ells. I que també des del PP hauran d’explicar, i molt, tota la gestió que van dur a terme sobre el tema del Castor des del moment que van assumir el govern fins que es van veure obligats a ordenar el tancament perquè la situació sísmica era ja insostenible”.