Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Fran Ferri, ha aconseguit en la Comissió de Política Social, Ocupació i Polítiques d’Igualtat de hui que tots els grups de Les Corts aproven per unanimitat dos resolucions en què s’insta al Consell a promoure abonaments de descompte en transport públic per a persones aturades, i a elaborar un Pla valencià contra la transfòbia en l’àmbit del treball en col·laboració amb associacions del moviment LGTB, sindicats i empresaris.

La primera iniciativa ha partit d’una proposició de Compromís que ha donat pas a una negociació del text amb la resta de grups amb els quals s’ha arribat a l’acord de què Les Corts insten el Consell impulsar les mesures necessàries per tal d’oferir descomptes en el transport públic per a les persones desocupades que no cobren prestació o cobren una prestació inferior al Salari Mínim Interprofessional així com a establir convenis o acords amb la resta d’administracions per a incorporar aquesta  política de descomptes als bitllets integrats amb altres modalitats de transport com ara les Rodalies o els serveis municipals de bus.

Segons ha assenyalat Ferri “tot i que en el text inicial demanàvem la gratuïtat, creiem que és un pas important que Les Corts acorden per unanimitat que s’establisquen descomptes per a persones aturades com existeixen en diferents serveis de transport públic de la resta de l’Estat i d’Europa. És important garantir que les persones aturades tenen garantit el seu dret a la mobilitat per a poder accedir a ofertes i oportunitats de trobar feina”.

La segona resolució aprovada també ha sigut consensuada pels diferents grups partint d’una proposició de Compromís. En ella s’insta al Consell a realitzar un estudi sobre la situació sociolaboral del col·lectiu transsexual i a impulsar un Pla valencià contra la transfòbia en el treball redactat amb la participació de sindicats, empresaris i associacions en defensa dels drets de les persones transsexuals.

Per a Ferri, “ens trobem davant d’un xicotet pas endavant per a ajudar a un col·lectiu molt vulnerable en l’àmbit del treball, que pateix una forta precarietat i discriminació laboral arribant, segons alguns estudis, a taxes d’atur properes al 70%”.

“Tot i que creiem que estos acords són una bona notícia, ara cal exigir al Consell que els aplique de manera urgent. Per això presentarem iniciatives per a que es detalle de quina forma i amb quin calendari es pensa aplicar estes mesures” ha conclòs Ferri.