Bota al contingut principal

Compromís situa l’inici de la trama d’enxufisme del PP en l’IVAJ en 2005

El diputat de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha denunciat hui que la trama d’enxufisme de l’Institut Valencià de la Joventut s’ha prolongat durant l’última dècada. Aquesta és la conclusió a què ha arribat Ferri després d’estudiar la documentació sol·licitada al Consell sobre els contractes de “Gestió del programa de creació d’empreses joves de l’IVAJ” de 2005 adjudicat a MEYDIS, S.L. per un import de 925.772,67 euros i “Gestió de l’Oficina de l’Emprenedor de l’IVAJ” de 2008 adjudicat a la mateixa empresa per un import de 906.192,00 euros.

 Tal i com ha ocorregut amb altres programes externalitzats de l’IVAJ ja denunciats per Compromís, en la relació de personal contractat d’ambdos serveis es troben diferents dirigents del Partit Popular. És el cas de Rafael Pastor Pastor, en l’actualitat regidor de Mutxamel pel PP; Amelia Cartagena Mazón, actualment tinent alcalde de Redován (i companya de corporació municipal amb el que era director de l’IVAJ, Adrián Ballester); o José Vicente Adsuara Veloso, ex-regidor de Nules dimitit en abril de 2014.

 També figuren altres càrrecs del Partit Popular que ja havien sigut detectats en programes de l’IVAJ més recents, com ara Marina Calvache Verdú, candidata del PP a Villava (Navarra), Julio Cristobal Guillen Domenech (vocal del PP de Ciutat Vella a València), Miguel Ángel Tarín, candidat del PP a Lekunberri; o Maria Teresa González Selva, regidora del PP d’Elx entre 2007 i 2011.

 Segons Ferri, “impressiona la profunditat de les trames d’enxufisme que han ocupat més d’una dècada les institucions valencianes. Vora dos milions d’euros en contractes que servien per a finançar l’estructura de les joventuts del Partit Popular amb la contractació de càrrecs i dirigents d’este partit. Sense dubte, el període de govern del PP serà estudiat com sinònim de nepotisme, clientelisme, ruïna i corrupció”.

 “En el cas de l’IVAJ és simptomàtic que la trama s’haja mantingut amb diferents Presidents de la Generalitat, consellers, directors de l’IVAJ i diferents empreses adjudicatàries. Es tracta de trames arrelades a la manera que té el Partit Popular d’entendre les institucions. L’IVAJ el paguem entre tots i totes però l’utilitzen per a beneficiar als joves del Partit Popular, mentres la joventut valenciana pateix l’atur o la precarietat i ha de fer les maletes” ha conclòs Ferri.

 Compromís ha reclamat, novament, que els programes de l’IVAJ siguen prestats directament pels professionals d’aquest organisme públic.